Az Apple TV meghódítja az okosotthont?
2014. október 18. írta: HD Dani

Az Apple TV meghódítja az okosotthont?

okosotthon_2.jpgAz elmúlt hét évben az Apple TV-t sokan amolyan "hobbiprojektnek" gondolták, a techválallat azonban mostanában nagyon komoly okosotthon-vezérlővé kezdte el felépíteni termékét.

Cupertinónak van egy terve. Ebben a tervben nagy szerepet játszik az Apple TV, amelyből 2013-ban 20 millió darabot adtak el, egymilliárd dollár értékben.

A múlt hónapban az iOS 8-as rendszerfrissítéssel csendesen hozzákapcsolták HomeKit keretrendszerüket, melyek célja az okosotthonok smart eszközeinek összekapcsolása.

Jarvis, kapcsold ki a kávéfőzőt

Az okosotthonok koncepciója régen velünk van már - számos cég törekszik arra, hogy az automatizálást az otthoni élet részévé tegye. Magától nyíló garázsajtó, kulcs nélkül zárható ajtók, okos villanykapcsolók és a többi. Az elterjedést sok minden gátolja még ma is, a költségektől a kompatibilitásig.

okosotthon_1.jpg

Az Apple azzal, hogy az iOS 8-hoz kapcsolta ezt a rendszert, valószínűleg arra gyúr, hogy meglovagolja a piaci rést, és elsősorban az iPhone eszközökkel egy olyan vezérlőt adjon a felhasználók kezébe, amely segítségével egész otthononukat vezérelhetjük majd. Ha úgy tetszik, univerzális távirányítót, amely úgy irányítja a lakást, ahogyan korábbi kistestvérei a TV-ket. Segíti őket, hogy számos okoseszköz-gyártó is felsorakozott már melléjük, nyilván busás profit reményében.

Kicsit még buta, de jövőre megoldják

Az otthoni eszközök természetesen távolról is vezérelhetőek ezzel a megoldással úgy, hogy az iPhone-ról küldött parancs az iCloudon keresztül érkezik meg az Apple TV-hez, innen pedig az otthoni hálózatba.

Egyelőre azért még várnunk kell arra, hogy ezt a gyakorlatban is kipróbáljuk, hiszen a piacon jelenleg egyáltalán nincsenek HomeKit-kompatibilis eszközök. A jövő évben azonban a számtalan partnerségnek köszönhetően rengeteg ilyen okoseszköz érkezik majd. Nem is akkor gond, hogy még van idejük finomítani a rendszeren, ugyanis belsős források szerint bár az Apple TV bekapcsolása jelentősen javított a HomeKit hatékonyságát, gyorsaságán, az még közel sem száz százalékig megbízható.

A bejegyzés trackback címe:

https://hdplanet.blog.hu/api/trackback/id/tr636806481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása