Távirányító etikett: hogyan birtokoljuk a távkapcsolót
2014. szeptember 24. írta: HD Tamy

Távirányító etikett: hogyan birtokoljuk a távkapcsolót

etikett.jpgEgy 2004-es kutatás igazolta a közhelyet, miszerint a férfiak előszeretettel birtokolják a távirányítót, ezzel kézbe véve a család esti szórakozását is. Habár a kutatás nem mai csirke, a közhidelem ma is él, minden bizonnyal nem alaptalanul. Ennek fényében elsősorban az urak figyelmébe ajánljuk a távirányító etikett következő 10 pontját, de a távirányítót bitorló hölgyek sem képeznek kivételt!

1. Csak semmi villámváltás

Az, aki a távirányító birtokában szinte egyetlen szempillantásnyi szünet nélkül pörget végig száz csatornát, bűncselekményt követ el a köz ellen. A modern technológia ismeretében legalább azt a néhány másodpercet illik minden csatornánál kivárni, míg megjelenik az aktuálisan futó műsor neve a képernyő alján – így a többi tévénéző is tudja, milyen műsorokat szavazott le a távkapcsoló ura egyetlen gombnyomással.

2. Ne rejtsük el a kapcsolót!

Hiába csak egy gyors fürdőszobai szünetről van szó, a hatalom ilyen jellegű fitogtatása és a másik kijátszása garantáltan megbántja párját vagy családtagjait!

3. Törekedjünk kompromisszumra

Többnyire csak a szingli és az özvegy nők vannak tisztában azzal, hogy a tévében éppúgy találhatunk musicalt, mint western filmeket. Miután ezt egy nő felfedezte, minden bizonnyal nehezebb lesz megegyezni, melyik műsort is válasszuk a tévében. Fontos, hogy próbáljunk kompromisszumot kötni, ha nem megy, a kapcsolat nem lesz hosszú életű.

4. Ismerős a képernyőn

Ha van valaki a szobában, aki várhatóan fel fog tűnni a képernyőn bármely csatornán, ő minden szempontból elsőbbséget élvez. Igen, akkor is, ha minket a legkevésbé sem érdekel a „béna sorozat” legújabb része.

5. Külön szoba, saját tévé

Hiába a nő viseli a nadrágot a kapcsolatban, a távirányító a férfi tulajdona. Vásároljunk két tévét vagy küldjük el a pasit egy görbe estére a haverokkal – különben idővel úgy érezhetjük, hogy semmi kontrollunk nincs a saját életünk felett, azt, legalábbis az estéinket ugyanis a távkapcsolót bitorló férfi irányítja.

6. A nappaliban is demokrácia van!

Függetlenül attól, hogy ki birtokolja a távkapcsolót, a nappaliban is demokrácia van, így ha a nők vannak többségben, olykor illik elviselni a csajos műsorokat is, már ha a többség erre szavaz.

7. Kockázatos osztozkodás

Olykor érdemes lehet megosztani a távirányítót a társunkkal – ezzel egy időre véget vethetünk a vitáknak. Tény azonban, hogy ha sokszor döntünk így, akkor idővel a másik úgy érzi, hogy ő válhat a távirányító bitorlójává, ami újabb vitákat eredményezhet.

8. A BL-szezon

De lehetne akár a VB-t említeni, illetve tulajdonképpen bármely sportot – ha sportrajongó van a háznál, illik beszereznie egy saját televíziót a nappalitól távoli helyiségben, például a konyhában vagy a fürdőben. Így megoldható, hogy nyugodt helyen, a többieket nem zavarva nézheti 0-24-ben a kedvenc sportja közvetítését.

9. Diétavétó

Azok, akik bármilyen diétán vannak, legyen szó fogyókúráról vagy egészségügyi diétáról, bármikor megvétózhatják a főzős- és egyéb étellel kapcsolatos műsorokat.

10. Egyezség

Jó döntés lehet, ha egyezséget kötve együtt lapozzuk át a csatornákat. Sajnos azonban az ilyen egyezségek eredménye is simán lehet a gyors csatornaváltás és végeredményben a férfi dönt, mely csatornánál ragad le.

 

A BBC gyűjtése

A kép forrása: walmart.com

A bejegyzés trackback címe:

https://hdplanet.blog.hu/api/trackback/id/tr606726055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása